Skjønner ikke bæret

Det flotte ord

De fleste har på et eller annet tidspunkt gitt uttrykk for at de ikke forstår noe. De fleste av disse har sagt at de ikke skjønner bæret. Hvertfall av de norsktalende på denne siden av femtitallet, sånn ca. Fortsatt en anselig mengde, altså. Jeg skjønner ikke bæret av hvorfor man sier at man ikke skjønner bæret, og nettopp derfor tenkte jeg å resonnere meg frem til hvorfor her.

Det er mange innfallsvinkler her. Bær er jo som kjent gjerne viltvoksende minifrukt, ofte i friske farger som blått og rødt. Skikkelig norsk mat, med andre ord. Når jeg tenker over det er det veldig lite i naturen som er rødt og blått ellers. Primærfarger er tydeligvis sjelden vare hos oppfinneren av dem, men de har nok tatt steget videre. Grønt er visst veldig in denne sommeren, har jeg hørt. Men uansett, bær er ikke lette å forstå seg på. De sier…

Vis opprinnelig innlegg 178 ord igjen