Båndtvang

Det hender seg at det kan være nødvendig å legge bånd på seg selv, for min del at jeg prøver å ikke være riktig så omstendelig og opptatt av å gjøre meg ferdig, kanskje ikke assosiere fullt så mye og i det hele tatt å få mer gjensidighet i samtale med andre.

Jeg kan ikke fordra egosentrisiteten min, og syns at andre mennesker også bør få slippe til med det de har på hjertet.

Og en frykt jeg har, kanskje ikke en helt ubegrunnet en, er at folk som jeg kjenner nå skal lese dette, og deres reaksjon er noe sånt noe som:

HÆ?

Legger hun virkelig BÅND på seg, liksom?

Og jeg husker en episode med mora mi, tanta og onkelen min til stede for noen år siden.

Mora mi fortalte om en opplevelse der hun besøkte noen venner av seg, og greide å la være å kommentere hvor hun syntes et bilde eller maleri heller burde vært plassert.

Jeg greide da ikke å dy meg, og spurte «Hvor mange lag med teip var det du brukte»?

Alle bare buste ut i latter, og mor ytret at: «Jada, jeg HAR selvinnsikt».

 

2 kommentarer om “Båndtvang

  1. Jeg legger ofte bånd på meg, og har denne uken tatt meg veldig sammen for å ikke si at ei venninne har blitt rund. Jeg VET jo at det er sånt de ikke vil høre. Jeg har også sluppet meg fri i dag, med å snakke i vei om det håpløse produktet Fjordland har kommet med: Hardkokte egg. Hvem klarer ikke koke egg liksom? De må i tillegg varmes opp. Vinninga opp i spinninga? Latter. Min.

    Likt av 1 person

  2. Ja, og så de posene med brun saus…hvor vanskelig er det å lage en brun saus, liksom, bare litt smør og mel i en kjel, brune det, tilsette vann og eventuelt en buljongterning, og vips, så har man en saus. Av den basisen kan man tilsette fløte, og kjøttkraft, og vips, så har man en fløtesaus (bittelitt tykkere base enn ved vanlig kjøttkake-brunsaus), løk, så har man en løksaus til karbonadene, og sånn kunne man egentlig fortsette i all evighet. Men poenget er at det er ikke vanskelig å lage en saus. ❤

    (kommentar her lagt inn på nytt). 🙂

    Liker

Kommentarer er stengt.