Regler som forutsigbarhet

Jeg er lite fleksibel i tanker og adferd. Å møte en med Asperger syndrom med regler, kan være en trygg måte for oss å bli møtt på. Trygge rammer inn i regelboka. Jeg henger dem på veggen, som timeplaner for når alt skal skje.

Jeg har skrevet om hvor viktig forutsigbarhet kan være mange ganger og du har lest det mange ganger og kanskje blitt lei av repetisjonen min mange ganger. I dag går jeg inn på teamet igjen, med en twist – forutsigbarhet når ting ikke går etter planen.

Forutsigbarhet kan være det som skal til for at jeg skal mestre en situasjon. Samtidig er verden vår slik at ikke alt kan forutses. Da hjelper det å ha noen regler for sånne situasjoner.

Jeg skriver nå om regler som bekrefter at det som skjer er unntak fra den innarbeidede regelen og ikke noe jeg skal måtte forholde meg til…

Vis opprinnelig innlegg 98 ord igjen