En hunds rolige pust

Hunder har svært god innvirkning på tilværelsen til mange med Asperger syndrom, egentlig dyr generelt har god innvirkning på tilværelsen. Være seg hest eller katt, fugl eller fisk.

Dyr er noen som trenger deg. Dyr gir en mening med ens egen eksistens. Dyr gir noe dyrebart bare kanskje barn ellers kan gi. Og ikke alle med Asperger har barn i familien og dessuten krever barn ord. Ord man kanskje ikke alltid har. Dyra krever en annen form for energi, som jeg tror jeg har.

Jeg har alltid hatt en hund som bestevenn. Jeg er vokst opp sånn – med hund. Jeg var aldri alene, bare de fire gangene i året hunden var hos frisør. Da var det så stille i huset at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg i fire timer.

Den rolige pusten, tassingen av klør over gulvet på myke poter, skrapingen av skålen mot gulvet…

Vis opprinnelig innlegg 190 ord igjen