Biomasse

I bokaOrdbok for underklassen er det mange morsomme, byråkratiske ord. Et av dem er uttrykket «biomasse». Det er flere ting, biologisk materiale, men det er i denne sammenhengen, fra denne oppslagsboka, mennesker: Mennesker i helsekø! Og jeg tenker, der i en sofa fra Ikea, sitter kanskje et menneske med Asperger og venter på psykologen sin, som han eller hun ikke har fått enda for de har ikke forstått hvordan de skal snakke med personen med Asperger syndrom. Det er ikke en spesialist på autisme i alle kommuner.

Men det er ikke så vanskelig å snakke med oss. Det handler om å godta at vi ikke småsnakker like mye, og kanskje ikke helt forstår om du tuller eller er seriøs. Behandle oss seriøst og vi er gjerne seriøse tilbake. Vi kan føre meningsfulle samtaler, dele av erfaringene våre og være en ressurs. Der vi kanskje sitter i helsekø eller Nav-kø…

Vis opprinnelig innlegg 265 ord igjen