Barndom og blankhet i hjernen

Jeg var et fantasifullt, trygt og tillitsfullt barn med svært stor livsglede, såvidt jeg selv kan huske. Husker en gang jeg gikk og plukket bringebær ,sammen med bestefaren min, da var himmelen knallblå, det var varmt i været, og jeg gikk og leide bestefaren min i hånda. Syns å huske at jeg var litt klossete motorisk, ihvertfall, så det er mulig jeg kan ha vært 2-3 år gammel. Kanskje så mye som 3 år gammel. Siden dette var på sensommeren, så kan det tenkes at jeg var fylt 3 år i løpet av sommeren, bursdagen min er 5. juli.

Jeg var så overstrømmende glad og tilfreds med tilværelsen som man bare kan få til, tror jeg, i et lite barns alder, siden ble ting mer vanskelig for meg. En overveldende, altgjennomtrengende lykkefølelse. Bestefaren min (farfar) døde da jeg var ca. 5 år gammel etter lengre tids sykdom (han døde av lungekreft). Dette minnet mitt må ha vært før han ble syk, tror jeg, for da var han innlagt på sykehus mesteparten av tiden, tror jeg.

Såvidt jeg kan huske, så har jeg alltid hatt det sånn at hjernen min tar seg pauser, både av frivillig og litt mindre frivillig art. Jeg tror det er fordi hjernen min trenger å ta seg inn igjen, og bearbeide inntrykk fra omverdenen.

I de pausene så kan jeg huske enten deler av samtaler med andre, de sosiale begivenhetene eller annet jeg tar meg pauser fra, eller at det er helt blankt. Og det skyldes at verden har blitt for overveldende for meg, tror jeg bestemt. Sensorisk overbelastning. Det blir for mange inntrykk å prosessere, så hjernen trenger å få tid til å sortere og katalogisere inntrykkene, som er av enten sensorisk art, eller skyldes at hjernen min blir sliten i sosiale sammenhenger. Selv er jeg litt lyssensitiv, men aller mest, tror jeg, i forhold til lyd, lukt, smerte, alt tror jeg oppleves endel mer intenst enn hos nevrotypikere, så jeg kan kjenne meg igjen i denne autisme/ASD-simulatoren her, rent bortsett fra det som har med lys å gjøre, jeg opplever nok ikke den delen riktig så intenst som i videoen her. Dog langt mer intenst enn i den nevrotypiske versjonen eller rettere sagt: forslaget til nevrotypisk versjon.