menneskerettighetsbloggen

<Av Kjersti Skarstad, redaktør, doktorgradsstipendiat UiO, gjesteforsker Harvard Law School Project on Disability>

kjersti skarstad portrett Kjersti Skarstad   Foto: privat

Jeg er glad for at ingen kom inn i mitt klasserom, kikket på meg, og skrev et notat om at jeg ikke burde få lov til å være sammen med de andre da jeg gikk på barneskolen.

Dessverre er ikke et slikt vern alle forunt. Toppolitiker Sarromaa i min hjemby Lillehammer skrev nylig i et notat til sine kollegaer at Filip i 2.klasse ikke hører hjemme i fellesskapet. Han burde tas ut på grunn av sin funksjonshemming.

At hun møter stor motstand fra grasrota er positivt. Vi bør kunne forvente at de som skal lede samfunnet vårt både lokalt og nasjonalt uttrykker et godt og inkluderende menneskesyn, og vi bør få innsyn i hvilke verdier politikerne våre står for. Derfor er det også skremmende at Venstre-leder Trine Skei Grande ikke tydeliggjør at hun…

Vis opprinnelig innlegg 346 ord igjen