Svar på noen nærgående og uhøflige utsagn du kan bli utsatt for når du har en usynlig sykdom.

~Trollmors tanker~

1.         ”Syk, du? Du ser da så frisk ut? ” – Tusen takk skal du ha! Det var virkelig hyggelig sagt! Etterfulgt av det mest strålende smilet du greier å prestere i situasjonen.  (Vedkommende vil garantert bruke ei god stund på å finne ut hvordan han/hun skal reagere på det.)

2.          Kunstig medfølende:” Hvordan står det til med deg nå da? – Ingen forandring siden sist du spurte. Hvordan har DU det da?

3.           ”Du som er så ung, kan umulig være SÅ syk.” – Det vet nok dessverre ikke  sykdommen min. Kan du være så vennlig å opplyse om aldersgrensen?

4.          ” Jeg skulle gjerne bytte med deg. Tenk å få lov å ligge heime hele dagen, slippe å gå på jobb i dette været”. – Gjerne. Gleder meg til høre hvordan du har det 17. mai, julaften, bursdagen din, og de fineste sommerdagene. Mange av disse har nemlig  jeg tilbrakt…

Vis opprinnelig innlegg 102 ord igjen

Reklamer