Anoreksi – et forstyrret kapittel

Jeg har Anoreksia Nevrosa som er en spiseforstyrrelse kjennetegnet ved en vegring mot å opprettholde sunn kroppsvekt og en tvangspreget frykt for vektoppgang på grunn av et forvrengt selvbilde. I Norge har 50 000 en spiseforstyrrelse, men bare 3000 Anoreksia.

Spør meg i speilet og jeg svarer at jeg ikke vet hvem jeg er før jeg ser tallene på vekta. Da kan jeg skrive dem ned og se dem som tekst, svart på hvitt. Dette selvbiografiske kapittelet har tatt fra meg retten til å kose meg med mat, delta i sosiale settinger og å leve et normalt liv med mye fysisk aktivitet. Jeg kan ikke styre en sykkel så den solgte jeg på Finn.no.

For meg, handler Anoreksia mest om behov for kontroll. Anoreksi er en alvorlig psykisk lidelse, er ofte ledsaget av andre lidelser og har høyest dødelighet av alle psykiske lidelser.

Jeg blir kanskje ikke gammel og det…

Vis opprinnelig innlegg 234 ord igjen

2 kommentarer om “Anoreksi – et forstyrret kapittel

Kommentarer er stengt.