Øyekontakt

Jeg har lest litt om øyekontakt. Mange av oss med Asperger har blikket et helt annet sted enn på øynene dine når vi to snakker sammen. Mange sosiale regler ser jeg at det er nyttig at vi som aspergere lærer oss, som å pakke inn sannheten. Øyekontakt derimot tror jeg ikke skal være blant ferdighetene som kreves av oss.

Vi kan heller være åpne om at det er lettere for oss å fokusere på det du sier om vi hviler øynene på noe som er trygt for oss, gjerne noe ikkelevende om en prikk på gulvet, en tegnestift på veggen eller et par sko. Blikket ditt flakker og beveger seg, smiler eller virker aggressivt. Hvordan skal vi klare å tolke det samtidig som vi lytter?

Prikken på gulvet forblir der, det samme med tegnestiften på veggen. Det kreves ingen tolkning og det er forutsigbart i en samtale som kanskje er…

Vis opprinnelig innlegg 361 ord igjen