På bar

Studentene er i byen. De har ankommet og noen har hatt såpe i fontenen ved Nasjonalteateret i Oslo. En som jobber her, fortalte meg om barn og voksne som lekte med skummet. Jeg lurte på om det ikke ble en bot for den som hadde gjort det. Jeg tenkte på rett og galt og de som må rydde opp, rengjøre og få klart vann i fontenen igjen. Men antakelig vet ingen hvem de er.

De vet ikke hvem jeg er heller, for jeg er ikke student på fadderuke. Eller andre uker. Studiestart er utelukket for meg. Jeg husker likevel den første studiedagen min i 2003. Jeg gik stolt bort til en elev med fadder-tskjorte og spurte om veien til journalistenes undervisningslokaler. Det virket ikke som om han ville svare meg. Hva ville han bli spurt om? Ingenting?

Det er ingen hemmelighet at mange studenter lærer å kjenne hverandre med alkohol i…

Vis opprinnelig innlegg 403 ord igjen