Fienden og marsipangrisen.

Kommentar fra Sylvi Listhaug’s facebook-side i dag.

 

Noen ganger kommer jo inspirasjon til å skrive bittelitt dalende ned fra himmelen, så denne gang omhandler mine tanker Putin, julenissen og marsipangrisen, aldri er det greit å vite hvor noen av de førstnevnte er….. mens Listhaug, hun har vi litt bedre styring på, kanskje, trodde man, før man fikk vite at det var en rådgiver som skrev kommentarene hennes på facebook….. Erna og ikke minst Helgesen, derimot, de er litt mer fjerne fra folk….. Ikke så godt å vite hva DE finner på, i nattens mulm og mørke…. visstnok er det noen budsjettforhandlinger som det er brudd i for tida, da, enn så lenge…Ja, og så har man det med TISA/TTIP, da, som ulmer i bakgrunnen. Alltid må man ha noe eller noen å være redde for, ser det ut som. Tilogmed tida har makthaverne på sin side, hvert år må vi skru klokka fram og tilbake, det er vel for å forvirre oss ytterligere, det der…. en eller annen gluping fant ut på begynnelsen av 1900 tallet at det ville være en god ide med sommertid og vintertid…… en ide som hadde opprinnelse fra slutten av 1700-tallet.

Den normale tida, det er den tida vi har nå, i sommerhalvåret er tida skrudd frem. https://snl.no/sommertid

Selv husker jeg godt den kalde krigen, den kunne jo være bra for låtskriverne, da, for så fikk man sånne sanger som forever young https://www.youtube.com/watch?v=RHIIATt0BaM og denne: https://www.youtube.com/watch?v=Fq9FZ8e6d1Q

Men jeg føler meg rimelig trygg på at marsipangrisene ikke blir borte med det første, da, selv om at fra svigerinna mi, som er fra Litauen, fikk jeg en gang vite at marsipan, det finnes ikke i Litauen, sånn at da finnes det kanskje heller ikke i Russland?..? Vel, har ikke Sovjetunionen invadert oss ennå, på alle disse årene, så er det stor sjans for at det vil nok heller ikke Russland, forhåpentligvis…. 😛 Så egentlig så lover det godt for marsipangrisene i år også, man kan fint stappe mandelen i grøten og ha marsipangrisene som premie, også i år…..!

Lyrics to the song Rus