Døgnrytme og Asperger syndrom

Mange med Asperger syndrom trenger mye søvn, fordi vi blir så lett overbelastet av inntrykk, in-put og stimuli. Vi tar inn for mye. Se for deg en harddisk som er full. Tilfør litt til, et bilde eller to med megabytes sier mer enn tusen ord. Den blir treg, datamaskinen. På samme måte kan jeg bli treg:

Om morgen. Treg til å komme i gang med noe jeg har lyst til, det er vanskelig å kjenne på lyst. Jeg kjenner på depresjon, om morgen, om ettermiddagen, om kvelden. Men siden jeg er på sykehus, har jeg ganske god døgnrytme.

Men jeg er treg til å legge meg ned når jeg begynner å bli sliten midt på dagen, fordi jeg ikke lytter til kroppen min. Den sier så mye upassende! Da står jeg i faresonen for å plutselig mangle masse søvn, søvn ikke andre trenger men som jeg er i behov av.

Vis opprinnelig innlegg 116 ord igjen