Julebudskapet

Jeg har sittet litt og sett på «A Christmas carol «av Charles Dickens, med Ebenezer Scrooge og hans gamle partner Jakob Marley, og sett på Ebenezers forvandling fra gammel og hjertekald gnier til godlynt og varmhjertet eldre herremann. Og tenkt meg fram til vår tid, hvem er det nå som inntar rollen som gammel gnier, hvem er Jakob nå, hvem er Bob Cratchit, hans lojale assistent, hvem er lille Tim, og hvem i dagens samfunn er hans nevø Fred.

Og da tenker jeg meg vestlige politikere på høyresiden i samarbeid med internasjonale selskaper som Ebenezer Scrooge, Jakob Marley er menneskerettighetserklæringene og folk som kjemper for å gjennomføre dem, Bob Cratchit er landene i indre og ytre konflikt og fattigdom, og lille Tim, det er de svakest stilte i blant oss, både i vestlige og i ikke vestlige land. Og meningene fra høyrepopulister kan jo være så mangt, ikke alt kommer like heldig ut. Men jeg har stor tro på at i det øyeblikk som ting blir ytret, så er de ment akkurat sånn som de er sagt. Her en av våre, Christian Tybring Gjedde, og jeg måtte gå tilbake og se den dagsnyttsendingen som det er referert til her, og virkelig se og høre hvorvidt denne personen virkelig SA dette, og jada, det gjorde han. Iblant masse snakk om hvorvidt bistanden virkelig hjelper folk i land som mottar bistand til å bli selvhjulpne, noe jeg også mener det ville vært ålreit om de var. Men så lenge tingenes tilstand nå engang ikke er slik, så syns jeg man må fortsette å hjelpe til fram til den tilstanden av hjelpebehov ikke lenger er tilstede.

Hanne-Kari Havik sitt bilde.For alt som Christian Tybring Gjedde sa ellers, det koker faktisk ned til dette utsagnet over her, at han er villig til å se på at babyer dør en grusom og unødvendig sultedød for at han skal kunne overholde sine prinsipper og sin umenneskelig iskalde ideologiske logikk. Og at den vestlige verden, og kanskje aller helst den mest formuende 1 prosenten, skal kunne få beholde sin rikdom.

Alle mennesker kommer nakne til verden, hjelpeløst knyttet til de mennesker som er rundt dem. Her i den vestlige verden er man beskyttet på så og si alle bauger og kanter, selv om at menneskerettighetsbrudd foregår i stor stil også her i blant oss, hver eneste dag, i hver eneste by og bygd, også i gamle gode, fredelige Norge. Men man har politi og rettsvesen, og i fall babyer er i ferd med å sulte i hjel, så har barn et barnevern som kan gripe inn i nødsfall.

Så naiv, godtroende og ideologisk innstilt er også jeg at jeg derimot mener at svært mange dødsfall før tiden i den verden vi alle lever i, og der vi alle er fjerne slektninger av hverandre, hvert og ett av dem kunne vi unngått dersom vi ikke lot vår egen egoisme og likegyldighet få råde.

Ha en fortsatt god jul og et riktig godt nyttår.

 

 

Se også: http://www.independent.co.uk/voices/think-syrian-refugees-should-take-up-arms-and-sort-out-their-own-country-you-need-this-pub-brawl-a6862526.html
Og: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/udi/udi-refser-listhaug-for-asylbarn-behandling/a/23864723/

http://www.dagsavisen.no/nyemeninger/regjeringens-hykleri-1.804488

http://www.dagbladet.no/kultur/myten-om-norge-som-foregangsland-pa-menneskerettigheter/63949573

https://hannekarisblogg.net/2016/09/01/protestsang-fra-usa-om-blant-annet-ttp/

Og her er menneskerettighetserklæringene og flyktningekonvensjonen:

http://www.fn.no/FN-informasjon/Avtaler/Menneskerettigheter/FNs-verdenserklaering-om-menneskerettigheter
http://www.fn.no/FN-informasjon/Avtaler/Menneskerettigheter/FNs-konvensjon-mot-rasediskriminering
http://www.fn.no/FN-informasjon/Avtaler/Menneskerettigheter/FNs-konvensjon-om-barnets-rettigheter-Barnekonvensjonen
http://www.fn.no/FN-informasjon/Avtaler/Menneskerettigheter/FNs-konvensjon-om-rettighetene-til-personer-med-nedsatt-funksjonsevne
http://www.fn.no/FN-informasjon/Avtaler/Flyktninger/Flyktningkonvensjonen