Rygging med tilhenger.

Tilbaketråkk i tid.

Jeg skulle lære å kjøre traktor da jeg var 12 år gammel, og det fant jeg ikke særlig enkelt, noe av det kunne nok kanskje komme av at den traktoren jeg da kjørte, den var åpen, uten tak, og særdeles tung å få tråkket ned clutchen og bremsen på, jeg måtte ta tak i skjermene over hjulene og presse meg selv nedover, for vekta mi alene var ikke nok for å få stanset skyssen.

Og så syns jeg å huske, også,  senere en gang, at jeg skulle lære å rygge med tilhenger……det var heller ikke særlig lettvint å lære.

Og i overført betydning så syns jeg jo at livet mitt ellers også bærer preg av det med rygging, med tilhenger og det hele, inn i framtida. På videregående så pratet folk om hvor mye de så fram til framtida si, å komme i gang med å søke jobber, blant annet. Selv følte jeg ikke annet enn angst for hele greia, for hvordan i all verden skulle jeg greie det der, liksom? Jeg kunne virkelig trengt en steg for steg-instruksjon……  Tror vel ikke jeg er alene om å ha den opplevelsen, men for meg så har det preget hele mitt voksne liv, den angsten min for alt og alle.

Et stille skrik.

 

2 kommentarer om “Rygging med tilhenger.

 1. Jeg kjenner meg sånn igjen. Jeg var fra jeg var tolv livredd for å bli voksen. Hvordan skulle jeg klare det der? Og de «beste årene» for folk flest, har jeg tilbragt som pasient. Livet går ikke alltid på skinner selv om det alltid går et tog (eller en traktor).

  Likt av 1 person

  1. Broren min dro, derimot, han dro på fest med traktor, han, har jeg fått høre, og fikk tilogmed traktoren opp på 2 hjul, han var en kløpper til å kjøre bil, også, og var rallykjører i endel år. En gang for mange år sida skulle han rettelig vært med på et fantombilde av en kjedekollisjon, ei tegning over ulykka som ble publisert i ei avis, han befant seg egentlig midt i hele situasjonen, men fikk svingt seg ut på veiskulderen og suste forbi alle de involverte bilene. Det var en lastebil som da kom over i feil kjørebane.

   Jeg prøvde lenge å etterlikne broren min i ett og alt, for han fikk til sosial samspill, han, det gjorde ikke jeg i særlig grad følte jeg. Og bilsertifikat, det fikk jeg meg jo, men bare med nød og neppe.

   Likt av 1 person

Kommentarer er stengt.