I bakgården

Jeg sover mye, har sovet det meste av dagen i dag, sånn at da er det jo en lykke at jeg rent faktisk gjør noe jeg liker å gjøre mye av på en daglig basis. Sover man, kan man drømme om enhjørninger, store hus, flott natur, man kan bevege seg i tid og sted og samle alle mennesker fra fjern og nær, både de man kjenner og de man ønsker å kjenne. Ulempen er at man går glipp av mye som skjer i verden utenfor, hvis man kan kalle det å la ting gå seg hus forbi endel en bakdel, da, for noen ganger kan det å sove seg litt vekk fra det være en ubetinget fordel.

Men man kan ikke endre noe man ikke erkjenner og ser at eksisterer. Finnes det samfunnssvik, så syns jeg jo man burde kunne gjøre noe med det. Svik er også nevnt i sangen Til ungdommen av Nordahl Grieg, at finnes det fattigdom og sult i verden, så skyldes det svik. Ja, det er svik, det er våpenhandel, det er utnytting av de som enda er fattige i verden, og da snakker jeg ikke om relativ fattigdom, som stort sett er den fattigdom som eksisterer i Norge, da snakker man om å overleve eller å sulte ihjel. Her er en versjon av Til ungdommen:

https://www.youtube.com/watch?v=irfB9GUdjPE

Så det finnes store mengder med svik ute i verden. For hvert et barn som dør av bombeangrep, blir slynget mot en vegg, blir gjort barnesoldat av, blir traumatisert og ødelagt for livet, blir torturerte, så finnes det samtidig voksne, kyniske folk som ler hele veien til banken. Det finnes krigsprofitører i blant oss.

Og selv her, i ett av verdens rikeste land, der finnes det svik, og det kan tilogmed også finnes sult.

Her litt om hva som skjer i vår egen bakgård, og for dere som ønsker å ta en ekstra liten titt, så finnes det grupper på facebook, jeg er medlem i noen av de, det finnes «NAVhjelpen», «NAVkamp», «NAV-når du trodde du hadde nådd bånn, hjelper NAV deg lenger ned», «Til kamp mot fattigdommen i «verdens rikeste» land», «Stopp TISA/TTIP», «Bevar lokalsykehusene» med flere.

Endel har nok i det siste stiftet bekjentskap via blant annet God morgen Norge på TV2 med Thor Egil Solvang og hans historie om svik fra det offentlige. Her en artikkel om det, med et kommentarfelt som burde interessere de aller fleste, syns jeg.

«I etterkant av publiseringen av Thor Egils historie, kom det sterke reaksjoner fra hele landet. I kommentarfeltet uttrykte svært mange mennesker fra fjern og nær sitt sinne mot det offentlige hjelpeapparatet og sin medfølelse med Thor Egil.

Og reaksjonene var overveldende samstemte om en ting: Dette var ikke en glipp fra NAVs side. «Det er slik NAV er». Det var den nærmest unisone dommen.»

http://nordnorskdebatt.no/article/sterke-hatet-mot-nav

 

Blogglistenhits