En filosofisk padletur.

Jeg grubler, eller undres, derfor er jeg….. denne gang på hva det er å være sterk eller svak…… har det bare med energi å gjøre, det, montro? I såfall er jeg veldig svak eller lat eller hva det nå enn er for slags betegnelse eller uttrykk man skal bruke om det å være energitom…… og slik har jeg vært i endel år allerede. Så da har jeg vel vært nokså svak i en god del år allerede, jeg. Og sett ut i fra hva nevrotypiske mennesker normalt sett får til, med karriere, familieliv, forhold, venneforhold og i det daglige, så har jeg alltid, da, vært svak. Også ut i fra hva enkelte autistiske mennesker får til, så kan jeg sikkert også defineres som svak, eller midt på treet.

Å stille spørsmål om dette, er i grunnen som å rope i skogen og få kongler i huet (sitat broren min),  har jeg skjønt…… fra ei så fikk jeg et svar,  da, som i litt forkortet versjon omhandlet begreper som integritet,  ryggrad og ærlighet.

15284131_10207683920840361_6683108121211614492_n

Men jeg lurer altså fremdeles, egentlig, på hva svak og sterk altså egentlig betyr……. i forhistorisk tid kanskje forskjellen mellom å bli spist eller ikke spist, å kunne spise eller å ikke kunne spise……? Og så må det jo alltid måles i forhold til noe, også, sånn at begrepet sterk og svak egentlig ikke symboliserer noe som helst, bare en slags dustete målestokk hvor verdiene varierer veldig fra menneske til menneske?

Og forakt for svakhet, det er jo en av hovedingrediensene i fascisme, det, sånn at ut i fra DET, så er alle fascistiske som måler menneskers kapasitet i sterk og svak, for deretter å se ned eller opp på alle som pr. en eller annen idiopatisk personlig definisjon altså liksom er svake eller sterke?..? ….  Er det ikke en bedre måte, da, å bare være, og ikke bry seg så mye om hvorvidt den eksistensen er berettiget eller ei?…?….. Jaja, har vel nå rodd meg både ut og inn, jeg da, her?….  Ute på padletur…..

Så ror vi oss da, enten vi er svake eller sterke eller noe midt i mellom, gjennom livet. Og det eneste vi vet, er at vi kommer fram ett eller annet sted, vi vet bare ikke hvor og i hvilken tilstand…….. Nåvel, her litt musikk til roarbeidet vårt.

For kanskje er det bare sånn at sånn ting er, sånn er det bare….. ihvertfall så synger Øystein Sunde om det (det, og at alt går i stykker på en søndag, gammelostens opprinnelse, hvordan det har seg at sokker blir borte, at hest er best som pålegg o.a.).

blogglisten