Stockholm, Kina og Erna

 

Erna sier hun er i Kina for å bygge tillit. Jeg vet ikke, jeg, selv føler jeg mest tillit, ofte, til folk jeg først har kranglet litt med. Jeg har selv hørt det sagt, mange ganger, at man blir ikke sint på folk man ikke er glade i eller ihvertfall liker. Andre ganger kan jeg føle tillit til folk som jeg har sett har ryggrad og varslerinstinkt nok til å si fra når noe er gæernt i verden eller i en situasjon. Så jeg lurer litt på om dette er veien å gå, for Erna, til rent faktisk å skape tillit. Hvis dette altså er målet. Tillit. Det er viden kjent og åpent annonsert at i Kina er de for å bygge tillit, så det skulle ikke komme som noen overraskelse på dem de møter i Kina, heller, at de nettopp er der for å bygge tillit.

Det er også kjent at Norge har B-status hva menneskerettigheter angår. Kanskje er det det Erna er mest redd for hvis hun skal ta opp det med menneskerettigheter, det å kanskje få menneskerettighetsspørsmålet hyperkjapt i retur. Det syns ikke jeg er noe til hinder for allikevel å ta opp det med menneskerettigheter.

Vi har nå også sett hva som angivelig er et terrorangrep på Sverige. Selv håper jeg det er en eller andre random tulling(er) eller gærning(er) som har utført dette lastebilangrepet. Dette angrepet har nok minimalt med Kina å gjøre, da, men Kina er jo også i verden, og terroren har jo sannsynligvis ett eller annet, uvisst hva, med verdensbildet for tiden å gjøre. Og tillitskapende er terror ihvertfall ikke.

Så vi får holde pusten og håpe på bedre tillit blant folk, og at vi en eller annen gang får has på terror og krig, og virkelig kan få bygget tillit iblant våre mangfoldige mennesker på jorda.

 

13094213_10154927103659968_7117676739220186427_n[1]

Her noen linker angående menneskerettighetssituasjonen i Norge:

FN-rapport-viser-grove-brudd-pa-menneskerettighetene

Rapporten

https://www.amnesty.no/kampanje/voldtekt-i-norge

https://www.amnesty.no/aktuelt/norsk-glattcellebruk-strider-mot-menneskerettighetene

https://www.amnesty.no/aktuelt/norge-f%C3%B8lger-global-trend

https://www.amnesty.no/content/fn-med-ros-og-ris

http://www.dagbladet.no/kultur/politiet-overser-hatkriminalitet-mot-funksjonshemma/63980044

blogglisten