Dette er ikke en politisk blogg, men…

Words by Tittan

I dag er det 1. mai. Eller, denne posten kommer til å bli synlig 1. mai. Jeg skriver den på lørdag, så det er teknisk sett 29. april. Kanskje du leser den i juni. Tid. Forvirrende. Men, for deg som leser denne posten samme dag som den kom ut. Gratulerer med dagen! 1. mai er en viktig dag, ikke bare for «folk på venstresiden», men for alle.

Den internasjonale arbeiderdagen. Første mai. Dagen da de røde faner vaier i vinden. Da arbeidsfolk i alle land forenes. Dagen vi feirer fordi… vet du egentlig hvorfor? Hvem tror du det var som innførte 1. mai?

På den norske utgaven av Wikipedia kan vi lese følgende:

Den internasjonale arbeiderkongressen møttes i Paris i 1889 for å stifte Den annen Internasjonale. Etter forslag fra de fagorganiserte i USA ble 1. mai vedtatt som demonstrasjonsdag. Dette hang sammen med at politiet 3. mai 1886 skjøt…

Vis opprinnelig innlegg 902 ord igjen