Hvordan forklarer man depresjon?

Words by Tittan

I dag fikk jeg et spørsmål: «Jeg lurte på hvordan man kan forklare depresjon til en som ikke har tenkt særlig på det før?» og det første jeg tenkte var at dette klarer jeg ikke å svare på. Så jeg gjorde som jeg alltid gjør når jeg ikke vet svaret, eller når jeg ikke har tid til å skrive utfyllende, jeg googlet og sendte en lenke. Men etterpå ble jeg sittende og tenke på akkurat dette spørsmålet, for det virker på meg som at det ligger på linje med «Hvordan forklarer du fargen blå til en som ikke ser farger?»

Den medisinske forklaringen, i følge Norsk Helseinformatikk er: «Depresjon er en tilstand som er karakterisert ved senket stemningsleie, interesse- og gledesløshet og energitap eller økt trettbarhet.» Videre sier de at «Hovedsymptomene er depresjonsfølelse, tap av interesser og lyst, og redusert energi og økt…

Vis opprinnelig innlegg 1 042 ord igjen