Bittelitt om Alf Prøysen

Her litt om Prøysen, som jeg jo elsker. Det var nok han jeg skulle skrevet særemne om, på videregående, istedet ble det Johan Borgen, med spesielt fokus, syns jeg å huske, på Lillelord-trilogien. Fikk ikke noen spesielt god karakter, der…..bare sånn passe.

Prøysen, han har liksom, ofte, et aller så lite sleivspark på slutten av visene sine, så her er et bittelite utvalg av noen av de visene med slutt-snert. 🙂 ❤ 

Må også ta med, syns jeg, noen av de andre visene, også, som gjerne har snerten midt i og inniblant teksten, ikke bare på slutten. Ikke alltid var snerten rettet oppover, men for det meste var den nettopp det. Og alltid med kjærlighet, syns i hvertfall jeg. Kjærlighet i hvert et pennestrøk.

 

Og aldri vil jeg vel forglemme beinvegen, en snarvei til ingenting. Gråt da jeg leste den. Anbefales lest, på det sterkeste, den har noe å gi, selv i dag, den.

Beinvegen, av Alf Prøysen

 

Han skrev jo om de som var litt annerledesfødte, også, Prøysen, her en sang om det.:

 

Og han hadde en spalte med gamle viser, skillingsviser og annet, i norsk ukeblad (tror jeg det var), så her en sang derfra, den er ikke skrevet av Prøysen, denne her er skrevet av en prest som forrettet i en begravelse etter en spesiell liten gutt, så visa omhandler en sann historie:

 

 

Og Prøysen, han kan man jo nesten ikke skrive noe om, uten også å ha med viser om kjærlighet, her noen av de:

 

 

 

Og, nesten aller sist, da, siden det sånn liksom, mæssom, skulle være sommer nå, ihvertfall i følge kalenderen…. 😛

Aller sist vil jeg så ha med hyllesten til Alf Prøysen, av Erik Bye.