Verdivalget

Litt kategorisk tenkning om kristendom, politikk og hvilke partier man kunne tenkt seg at Jesus ville støttet. Hvis man absolutt MÅ blande religion inn i politikken, mener jeg.

Jesus var en allsidig kar, beveget seg heller blant fattige og utstøtte, syke og rene forbrytere enn i blant eliten, så muligens pensjonistpartiet eller helsepartiet?…. Men rødt kunne nok passe, det også, ut i fra følgende:

«Og da han dro inn i Jerusalem, kom hele byen i bevegelse, og de spurte: Hvem er dette?Og folket svarte: Dette er profeten Jesus fra Nasaret i Galilea. Og Jesus gikk inn i Guds tempel og drev ut alle dem som solgte og kjøpte der, og han veltet pengevekslernes bord og duekremmernes benker,og han sa til dem: Det står skrevet: Mitt hus skal kalles et bønnens hus. Men dere gjør det til en røverhule!I templet kom det blinde og lamme til ham, og han helbredet dem.» (Matteus 21:10-14)
«Gå bort og selg alt du eier, og gi det til de fattige. Da skal du få en skatt i himmelen. Kom så og følg meg» Fra Matteus 19:21.

SV kan passe inn, det partiet, også. Og kanskje Senterpartiet.  Og tilogmed muligens KrF uten samarbeidspartnerne dems…. litt usikker der, allikevel… Arbeiderpartiet er jeg imidlertid relativt konstant tvilende til hvor jeg ville plassere, for tida, mens FrP og høyre er nok utelukket for evig og alltid…. tenker og føler altså jeg.

I kampen om de kristne velgere, så kan man fort befinne seg i en slik verdikamp. Listhaug og høyresiden sine verdier er vel muligens best uttrykt slik (men det er ikke Jesus sine verdier):

eller muligens: Torsken vår

Ett annet innlegg jeg har skrevet om verdier, er:  Norske verdier og dannede fis lagt på boks

I disse dager var Listhaug i Sverige for også å erte på seg svenske politikere og svensker som ikke ser seg helt igjen i de svenske tilstandene, som kanskje muligens bare var og er Sylviske tilstander, først og fremst. Som fikk en MDG politiker til å ville beklage seg overfor det svenske folket:

En forklaring til søta bror, av Eivind Trædal, førstekandidat til stortingsvalget for de grønne i Aust-Agder

Mens venstresiden, og forsåvidt også KrF sine verdier (skjønt litt på feil banehalvdel føler jeg nok de befinner seg) kanskje aller best kunne uttrykkes slik som dette.:
Pay it forward
 

 

 

 

2 kommentarer om “Verdivalget

Kommentarer er stengt.