Om borgerkrig for å dele ut fredsprisen, Carl I. Hagen, gamle ord med nytt innhold og sånt noe.

I andre land har de borgerkriger og sånt noe, her i Oladunklandet bakvendtlandet, annerledeslandet som ikke liker annerledeshet, Annerledeslandet liker ikke annerledeshet snur vi bakvendt på ordene, krangler om hvem som kan dele ut fredspris, og konkurrerer om hvem som kan være mest bakstreversk eller ta oss lengst bak i tid; Høyresiden med 1800 tallets «nymotens» syn på arbeidsliv, bare littegrann oppdatert til dagens standarder, eller 1900 tallets arbeiderkamp (skjønt jeg har ikke sett så mye av den i det siste, egentlig, når jeg tenker meg om…..og hva er en arbeider i dagens Norge?…) Ordet reaksjonært har liksom fått nytt innhold, det, for heromdagen betyr det alt til venstre for FrP?…?….Det er ikke det eneste ordet som har fått nytt innhold, noe har fått nytt innhold, andre ting har fått motsatt betydning av hva det nå en gang var. Sånn som motstandsbevegelse Om at den nordiske motstandsbevelsen er blitt forbudt i Finland, fra Radikal portal.no, navnene på alle reformene etc etc. 😛  og bærekraft.

Et dikt om bærekraft Men sånn går nå dagan….. Her en video med Ole Paus sin «hyllest» av Carl I.

 

Om nyord og sånt noe har jeg tidligere skrevet eget innlegg: Ordbruk, NPM og valg i september.

Selv er jeg en sofagris, uføretrygdet, og bekymrer meg stadig vekk om hvilke holdninger, om noen, noen eventuelt har til meg, innehaver av diagnosene generalisert angstlidelse (en bekymringsangst), Asperger syndrom (høytfungerende autisme eller AST), høyt blodtrykk, polykondritt og litt reumatisme ellers, også. Om polykondritt her:

Polykondritt

Og Helene i Aspergerinformator, hun skrev i sin tid en anmeldelse av ordbok for underklassen. Biomasse.  Selv har jeg skrevet om Glede i tilværelsen og om byråkratikamp Byråkratikamp, gråtekuler og pølsevev 

Og i dag har Helene Larsen skrevet om dette som gjør oss til mennesker, her: Dette som gjør oss til mennesker 

Selv regner jeg meg som kristen, og finner trøst i mye og mangt, som jeg husker fra bibelen. Alf Prøysen har skrevet om det å være en arbeider, i Jørgen hattemaker, sunget av Erik bye

og Ole Paus skrev om en sofa fra Ikea, og det passer bra, for selv har jeg nettopp det, en sofa fra Ikea.

Så her et bilde av sofakroken min. Nå kan jula komme, var min mors reaksjon på rødtrekket på sofaen. 🙂 Og gleder meg over at julegavene er kjøpt inn, kaker er bakt, og selv koser jeg meg med en kaffekopp mens jeg skriver dette. Ha en nydelig advent, alle sammen. 🙂 ❤

20171206_144826

 

2 kommentarer om “Om borgerkrig for å dele ut fredsprisen, Carl I. Hagen, gamle ord med nytt innhold og sånt noe.

Kommentarer er stengt.