Voksenvansker – et intervju med en voksen Asperger

aspergerinformator

I dag vier jeg bloggen til et intervju for å opplyse om hvordan det kan være å få diagnose når du er nesten førti år gammel. Jeg har intervjuet journalist, forfatter og eier av FUS design Frøydis Benestad Hansen Hågvar.

frøydis Foto: Privat.

Hvordan var det å få servert en Aspergerdiagnose som voksen?

En enorm lettelse! Endelig falt livsbrikkene på plass, i en alder av 39 år. Utfordringene mine fikk plutselig et felles utspring og ga mening, selv om de ikke forsvant. Jeg har gått under radaren i alle år fordi jeg har gode kompenseringsteknikker og tross alt mestrer mye, men til en høy pris. Først da en annen i familien fikk diagnosen i fjor, ble jeg satt på tanken og søkte selv utredning. Samtidig har diagnosen kommet med en overraskende stor håpløshet og sorg: En redsel for at jeg alltid vil tape mot hjernens nevrologi, siden det tross alt…

Vis opprinnelig innlegg 1 674 ord igjen

Reklamer