Den som skriker høyest

Har du vært lærer for tretti trettenåringer? Da vet du at den som skriker høyest, blir sett når du febrilsk prøver å hysje hen ned. Du vet akkurat hva du hører, og det er enkelt for deg å vite hvordan du skal agere. De tause tenåringene derimot, er ikke like lett å få øye på når du har de høytsnakkende i øyekroken og de trekker i tøylene, beveger på reglene og lager huskestue.

Har du vært politi, patrulerende langs byens utesteder? Da vet du at det er vold og narkotika du slår ned på, og høye stemmer som lager leven. Den som skriker høyest, fyker øynene dine mot. Enten det er av glede, aggresjon eller bare rent fyllerør. Du hører uansett.

Har du vært lege på psykiatrisk, har du fattet vedtak for de som legges i belter. Det hører med til historien at pasientene har vært enten til fare for…

Vis opprinnelig innlegg 98 ord igjen