Foredraget (på Sognsvann?…)

For mange år siden, i forbindelse med at jeg hadde fått asperger diagnosen, og som jeg ønsket å lære meg mer om, deltok jeg i samtalegruppe v/Autismeenheten i Oslo, ei samtalegruppe arrangert av Kari Steindal, spesialpedagog v/Autismeenheten. Der traff jeg mange andre med enten HFA (såkalt høytfungerende autisme) eller aspergere. De lærde strider visst fremdeles med å forklare forskjellen mellom de to diagnosene, og heretter spiller det heller ingen rolle, fordi disse diagnosene (atypisk autisme, hfa og asperger) er havnet i en fellesdiagnose som heretter heter ASD eller ASF.

I voksen alder eksister det, i følge ekspertisen på autismefeltet, ingen forskjell eller i hvert fall ingen signifikant forskjell mellom HFA og Asperger syndrom.

Ei jeg traff der, var gift med 5 barn, og det var henne jeg fikk tips om det foredraget fra, og vi avtalte å møtes der, inni Oslo, dvs. ikke i Oslo sentrum, dette var et foredrag holdt på Sognsvann et sted, tror jeg kanskje. Hennes diagnose (hun var diagnostisert som barn), var barneautisme. Selv var jeg gift, men er skilt (siden 2005, og jeg tror foredraget var etter at jeg ble skilt).

Så vi troppet opp den kvelden, jeg kjørte oss dit, så vidt jeg kan huske. Det var anledning til å stille spørsmål under foredraget, og de hadde jeg mange av, det syns jeg å huske at hun andre, og også en del andre oppmøtte hadde. I pausen da vi skulle spise, det var servering med mat, kaffe og annet drikke der, satte foredragsholderen seg ved vårt bord, noe som jo var beleilig, for da kunne jeg kanskje, så jeg mitt snitt til, slukke en del kunnskapstørste i pausen også.

Og som jeg skriver dette, så er jeg mer og mer overbevist om at det var nettopp Harald Martinsen foredragsholderen het. Etter foredraget kjørte jeg henne hjem. Og etter det, meg selv hjem igjen.  Foredraget, tror jeg, begynte kl. 18.00 og varte til kl. 21.00.

En kommentar om “Foredraget (på Sognsvann?…)

Kommentarer er stengt.